ads

Ahad, 23 Disember 2012

12 di rawang - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

12 di rawang - Google Blog Search


A | Z: Merewang <b>di Rawang</b>.

Posted: 10 Dec 2012 09:07 PM PST

Weekend lepas dah tegedik-gedik nak pergi jalan. Cadang nak pergi tempat dekat.
Jimat minyak, jimat duit dan jimat masa.
Macam biasa, Mr.John memang jangan harap lah dia nak rajin mengoogle kalau nak berjalan.
Dia tahu 'jom gerak'. pastu pergi mana-mana pon tak tahu. Dalam kepala dia je tau. kunun surprise. wekkk :P.
So, kali ni biar gua yang carik tempat yang dekat-dekat je, nature cantik, murah and best.
Google punya google jumpa Bukit Melawati. Eh tempat tinggalan sejarah ni macam best. Nak pergi nak pergi.
Ada makam, ada perigi ,ada muzium. Mana tau nanti boleh buat research untuk thesis kan. Ni kira macam survey tempat lar.  kan? kan? Tapi lepas inform dengan boss, jom lar kite ke Bukit Melawati. 
Katanya ' Jauh le awak, Kuala Selangor tu'. Eh jauh apenyee, google kata sejam macam tu.
'Jauh lar'.  'Dekat lar' .  'Jauh. lain kali lar pergi, kita pergi Rawang je tengok movie'.
Hmm hmm hmmm. Sakit hati sorang-sorang.Google Rawng sejam jugak dari sini. Sad :(
Rawang ada apa pon tak tahu.  =.='
Rawang sekarang dah ada AEON. So dah ada movie. Pergi tgv tapi tiiket lambat lagi nak start.
Jom merayap dulu.
Pergi toilet camhwore dulu, tandas bersih orang takde. Yelar camhwore.
 Orang ada taktahu nak sorok muuka tang mana. 
Tiket lambat lagi start, 11.45am. Sekarang baru 10.15. Lama lagi.
Jalan-jalan jumpa Daisoo. Ohoii best. Banyaknye barang comelll. Gila sekejapp..

Gila tengok semua barang comeell. 5 hengget je pulak. hoho. 
Aku engat aku sorunk je gila barang comel. 
Dia pon gila jugak. 'Nanti dah kawen kita beli banyak barang comel kat sini eh?' mata bling bling.
'Taknak, I nak beli kat IKEA'. =P demand tak aku?
 hahaha gurau gurau. sapa suruh takmo bawak p Bukit Melawati.

Sedar tak sedar, dah 11.30am. Lama betul berangan tengok barang comel. Sejam lebih kat situ.
Beli nye ini je, sebab nak buat note untuk examm =.='

Magic colour. Dia punya. Pinjamm jap malam tadi.Plastik dah terhilangkan. kekeke
Cepaat-cepat cariik hall. Nasib daiso dengan movie dekat ja. 
Eh, nak tahu  Tiket sini mahal sikit RM 14 single seat. 
Maybe kawasan baru or maybe sebab weekend. 
Tapi biasa weekend pon RM 11 kat mid. Ontah lar kenapa mahal. Im not sure why.
Hall dia bez lar jugak. Cuma tak ramai orang. Pelik. Lagi satu yang pelik masa tengok movie, lampu kat tepi-tepi hall dia kejap-kejap menyala, japg gelap balik. pastu menyala balik. 
Tak tahu lar sebab lampu rosak ke memang style dia cennggitu. 
Overall cerita LBS II macam tak best sangat than LBS I 2010 dulu. Time ni semua nak mati, athirah mati. Kesian dia, huhuk sad :'(. Iskandar mati. Ayu dah lama mati. Nape entah semua mati. Tapi intro LBS III dah keluar. Itu seriouz macam best. Lagi banyak conflik. Kira 'katerina' ni so-so je lar. LBS III : 'kasyah'. Launch next year.
Balik tu tiket parking pon tak mahal. RM 1 je. Rasa macam dah parking berejam-rejam dah.
So lepas ni nak tengok movie tak ada lar pergi nun di KL. Rawang pon dah okee.
Student macam kitorunk boleh dah jimat minyak tol bagai.
Tapi aku bukan kaki moviee pon. Tak tengok movie kat cinema pon tarak hal lar. =P
Tak tahu nak teroka mana Rawang ni. Dah try google, tapi macam takada je tempat best. So weekend kali ni tak ada lar tempat nak tenangkan otak, cuma movie semata.
Hoo. Ni masa 2010. LBS I. Pergi dengan dia jugak. Bestfrengg foghever lagi timeee nihh.
LBS II 2012. Dah tukar title. jantung pisang tika ini.
Hopefully LBS III nanti bertukar lagi title. Verangannn je lebih. hehek.
Doa-doaa lar. semoga dipermudahkan.
Jodoh, kita merancang, tak boleh lar nak beria sangat.
Sebab hujung cerita Allah yang create.
 Cuma aku mampu berdoa semoga cerita yang aku create ini sama dengan jalan cerita yang Allah aturkan di akhirnya. Aminn ..

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved