ads

Ahad, 12 Mei 2013

12 di sijangkang - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

12 di sijangkang - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di sijangkang</b> - Google Blog Search

Posted: 06 May 2013 01:33 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

UMNO Online - Calon Parlimen <b>Sijangkang</b>, Orang Muda Yang Ada <b>...</b>

Posted: 02 May 2013 09:07 PM PDT

Kategori Pembela Rakyat, Kata Di Kota

Calon Parlimen Sijangkang, Orang Muda Yang Ada Visi Besar Untuk Rakyat

Oleh : Mohd Faizal Mohd Salleh

SEKIJANG, 3 Mei – Tempoh lebih seminggu ini, muka  muka baharu yang ditampilkan Barisan Nasional (BN) bagi kerusi Parlimen Sekijang, Johor tidak kekok bertemu dengan pengundi kerana mempunyai pengalaman luas dalam bidang politik.

Anuar Manap, 37, yang diberi kepercayaan bertanding di Parlimen Sekijang merupakan Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Sekijang dan merupakan Pengerusi Majlis Belia Felda Malaysia.

Berkelulusan Ijazah Sarjana Muda Teknologi Maklumat dari Universiti Charles Sturt, Australia, beliau terdorong untuk menyertai politik dan memilih BN kerana mahu meneruskan agenda parti yang sentiasa mahu membantu rakyat berbilang kaum di negara ini.

Ketika ditemui semasa tinjauan mesra bersama pengundi di Pekan Segamat Baru, beliau bersyukur dan berterima kasih kepada pucuk pimpinan parti yang mencalonkannya di Parlimen Sekijang pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13) bagi menggantikan penyandang kerusi tersebut, Datuk Baharum Mohamad yang juga Ketua UMNO Bahagian Sekijang.

"Sebagai calon di kawasan Parlimen Sekijang, saya akan memberi perhatian kepada tiga perkara untuk penduduk di kawasan tersebut iaitu menaiktaraf pembinaan jalan raya di kawasan luar bandar, meningkatkan ekonomi industri, meningkatkan kualiti liputan rangkaian komunikasi, kelajuan dan kualiti jalur lebar ke seluruh kawasan dalam Sekijang serta mengelakkan berlakunya kejadian banjir.

"Selain itu, saya juga akan memperkasa Parlimen Sekijang dalam semua aspek menerusi pengurusan yang desentralisasi, efektif dan efisiensi selari dengan aspirasi gagasan 1 Malaysia,", katanya yang juga Pengerusi Majlis Belia Negeri Johor.

Berita Bertarikh Pada 3 May 2013 12:07 PM

BLOG SELANGOR: 12 <b>di sijangkang</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Apr 2013 01:12 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di sijangkang</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Apr 2013 01:14 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG SELANGOR: 12 <b>di sijangkang</b> - Google Blog Search

Posted: 20 Feb 2013 01:22 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Geringsing Pecah: Pas pilihan <b>di Sijangkang</b>

Posted: 06 Feb 2013 09:09 PM PST

SELEPAS hampir sepenggal menawan kerusi Dun Sijangkang daripada Barisan Nasional, Pas cukup yakin mampu mempertahankan kembali kedudukannya di kawasan tersebut.

Exco Kerajaan Negeri yang juga Adun Sijangkang, Dr Ahmad Yunus Hairi berkata, calon Pas masih di hati penduduk dan tidak mustahil mereka akan tetap memilih pemimpin dari parti yang sama untuk terus berada di kerusi berkenaan pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) nanti.

Menurut beliau, tidak kira sama ada dirinya dicalonkan semula atau tidak, pengundi di Sijangkang dilihat cukup selesa berada di bawah pimpinan Kerajaan Pakatan Rakyat dan calon Pas tetap menjadi pilihan hati mereka.

" Bagi saya, biarlah pucuk pimpinan Pas dan PR membuat pemilihan calon dan jika ditakdirkan tidak menjadi calon di sini dalam PRU13 nanti, saya tidak kisah asalkan wakil PR terus mentadbir rakyat di sini seperti kemenangan yang dikecapi lima tahun lalu," katanya.

Dr Ahmad Yunus berpendapat, jika Pas dan PR mahu terus mengekalkan kemenangan itu, mereka perlu mendekati pengundi atas pagar kerana undi golongan tersebut memberi impak cukup besar pada PRU13 nanti.

"Kita kena akui bahawa undi golongan atas pagar adalah penentu kepada kemenangan, jadi kami perlu terus mendekat kelompok ini dalam memastikan terus kekal di Sijangkang.

"Selain memberi tumpuan kepada soal kebajikan rakyat, masa depan anak-anak bersekolah dan belia merupakan fokus utama yang diberikan bagi menentukan hala tuju golongan ini," katanya.

Kata beliau, dalam tempoh lima tahun ini, pelbagai masalah masyarakat berjaya diselesaikan oleh pihaknya, manakala perancangan masa depan telah dibuat kerana kawasan Sijangkang merupakan lokasi tumpuan kerana berhampiran dengan Lembah Klang.

"Tidak mustahil Dun Sijangkang masih boleh dikekalkan memandangkan pada pilihan raya lepas kita hanya tewas kepada satu kerusi sahaja iaitu di Dun Morib.

"Tetapi, dengan perancangan yang dibuat melalui pelbagai latihan simulasi dan aktiviti turun padang memberi impak kepada dua kawasan tumpuan, iaitu Dun Morib dan Dun Sijangkang sebagai pilihan pimpinan Pas yang bakal menerajui kepimpinan pada PRU nanti," katanya.

"Sebagai wakil rakyat yang sudah menerajui pimpinan di Dun Sijangkang dan menjadi Exco Selangor, saya yakin pimpinan PR  yang berganti sekalipun mampu menunjukkan prestasi yang baik dan mempertahankan kerusi yang dimenangi," katanya.

0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved