ads

Khamis, 4 Julai 2013

12 di morib - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

12 di morib - Google Blog Search


Colours of Journey : Surprise Birthday Khairine <b>di</b> Gold Coast <b>Morib</b> <b>...</b>

Posted: 01 Jul 2013 06:26 PM PDT

SURPRISEEEEEEEE!!!
Surprise lah sangat... pffftttt

Cobaan kejutan pertama je dah gagal.. aduhhh.
Planning sebenarnya nak surprise kan Khairine. Aku plan nak ambik dia kat sekolah. Sekali aku yang tersurprise.. hahaha
sebab dia dah balik awal.. Sampai je kat port yang selalu dia tunggu transport, aku pun terpinga-pinga cari dia.
Kebetulan transport Khairine ada kat sana, so aku tanya kat akak tu..
'Kak, nampak Khairine tak' sekali akak tu kata Khairine dah balik... WHAT????????? *terbuntang mata*
Surprise dah bertukar bhahahahahaha
Rupanya Khairine dah balik ikut first trip.

Maka dengan harapan surprise yang tak menjadi tu, aku pun balik rumah..
Sampai je depan muka pintu, Khairine tepanjat.. hahahahaha *surprise jadi kat depan rumah*

Selalu memang aku tak balik rumah waktu lunch.
Tapi Khairine terkujat tiba2 aku terpacak depan pintu rumah.. kahkahkah..
conclusion, sama2 tepanjat kejut berok! muahahaha

Lepas 15minit aku sampai rumah, Nizam pun sampai bawak balik Danish.
Danish pun terkujat tengok aku ada kat rumah.. hahahha
adoiii semua dah jadi terperanjat dibuatnya :D

Sebenarnya hari Rabu malam aritu lagi aku dengan Nizam dah siap2 packing baju & terus bawak masuk dalam kereta. So dua kanak2 itu tak tahu menahu langsung planning kitorang untuk nak buat surprise birthday Khairine.. hehe

Lebih kurang pukul 2pm terus cakap kat KhaNish, nak hantar nenek ke rumah kakak aku kat Klang. Padahal dorang kena tipu.. 
*actually planning tu kitorang dah siap2 kawtim dengan mak aku, sebab mak aku pun ikut sekali* =)


OK lessssgo!! 
sepanjang perjalanan ke Morib, Khairine & Danish sibuk dok tanya nak kemana.. 
Aku, Nizam & Nenek bagi macam2 alasan supaya dorang tak syak yang sebenarnya perjalanan tu otw nak surprise kan diorang.. hehehe

Sampai2 je aku terus check-in, time aku check-in tu dua beradik ni dah nampak water park, terus rasa teruja.. bermula lah drama kami anak beranak.. hahaha

Untuk cerita ni, aku banyak amek KEEK je sebab nak menampakkan betapa real nya surprise yang makpak dorang buat hehehe.. 


Kalau korang tak ada account KEEK, korang tengok kat youtube ni
Tapi sorry eh, kat youtube ni ko kena teleng sket kepala.. hehe
Baekkkk punya lakonan aku & Nizam.. hahaha
Lepas dah pujuk ajak balik kononnya, kitorang terus ke kereta.. 
So Khairine & Danish ingat memang betul2 lah aku & Nizam ajak balik.. hahaha 
Sementara kitorang turun tu, nenek dok sorang2 dalam bilik, so nampak real lah kan yang kitorang time tu nak ajak dorang balik.. dorang siap salam dengan nenek lagi hahaha 
Padahal ajak turun bawah sebab nak pegi angkut bag dari dalam kereta nak bawak naik atas... muahahahaha
Sampai je kat bawah aku majal suruh Danish masuk kereta.. hahaha
At the same time Nizam suruh Danish angkat bag.. haha confused budak tu dibuatnya..
yang si Khairine dah menagis2 kat tepi kereta tak nak balik.. muahahaha Majal dowh :D
Sebenarnya Nizam suruh dorang tolong angkat barang tu dengan harapan dorang noticed lah yang sebenarnya diorang tertipu dengan makpak dorang.. 
Aleh2 makin rancak plak si Khairine menangis tak mo balik.. Si Danish plak muka dah masam macam asam boi.. 
Dalam pada menangis & merajuk tu, Nizam suruh angkat bag, dorang angkat lah jugak.. tapi tak tahu menahu apa motif Babah dia suruh angkat bag.. Adakah mereka keliru dengan situasi pada masa itu?? kahkahkahkah 
bak kata Nizam 'Wa kena babe' kikiki

Lepas tu bila panggil haram tak mo layan!! hahaha

Bila balik ke bilik balik masih tak puas hati, sebab takut kena tipu lagi.. kahkahkahkah. 

Heee kami lah yang organized semua ni.. harap anak2 terhibur dengan kezutan ni.. hehe

Oklah cerita selanjutnya pasal mandi manda nanti tu kat entry lain okeh...
Tak mo karang panjang2 kat satu entry nanti orang muak nak baca.. *ada ke orang nak baca???* kbai ;P

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved