ads

Ahad, 17 November 2013

12 di kuala selangor - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

12 di kuala selangor - Google Blog Search


Breakfast <b>di Kuala Selangor</b> dan ikan fresh di Jeram - Yan&#39;s Family <b>...</b>

Posted: 15 Nov 2013 12:16 AM PST

Story on November 2, 2013 - Saturday morning.
Sebenarnya dah rancang since Friday nak breakfast kat Kuala Selangor. Hiii.. cam tu Hubby.. ni pun dah ajak nak ke sana esok for breakfast. tapi i dont think boleh pegi since i ada reunion tomorrow.. takut tak sempat. ok lah nak cerita hal last two weeks tu.. 
Pepagi dah ke sini. nak layan Nasi Lemak dan Roti Canai.. aduiii. cam ne lah badan tak melambut.. hhhhh.. dah  resmi tekak sedap je. apa tak nya.. melambut pun melambut lahh. asal hati senang kannn.. 
Kami tiba around 8.45am.. pun warung dah penuh dah.. punya lah ramai cutomers Wak Minan ni.. yang bestnya warung dia biasa - biasa je.. tapi yang best tu, agak nyaman sebab bawah pokok besar.. tu yang best walau panas mengigit.. anyway tengok lah apa yang dijamu di sini.. 
Warung Wak Minan... ada sesiapa yang dah pernah sampai??
Kami tangkap ni dulu. Nasi Lemak seringgit.. memang sedap.. suka sangat.. tak cukup satu tau. sure tiap sorang paling sikit kena amik 2 bungkus.. Trust me.. you will do the same thing.. hee..hee.. so kena lah pegi..
kalau nak tau. yang ini yang paling sedap.. sebab kat situ ada dua tiga jenis nasi lemak yang dibuat oleh orang yang berbeza.. so yang ini yang kami tau.. i mean kami kenal tukang masak nya.. 

Ini mamat menunggu sesuatu.. jadi dia diam dulu, sedangkan kami dah lama makan segalannya.. 


he's waiting for this. Roti Canai depa ni memang class youuu.. sangat sedap.. i took heeee.. 2 kepinggggg... aduiiii..
yang menyedapkan Roti Canai tadi tu, ni haahhh.. SAMBAL dia.. so kalau makan nanti, mintak sambal lebih.. wallaaaa..

Oklahh...okkk.. cerita lain lah.. nanti kita ulang lagi ke sini.. tak jauh pun.. kalau ikut  LEKAS highway tu dalam 45 minutes je.. 

time to say good bye. bagi chance kat orang lain breakfast gak. heee. kita ke tempat lain pulak.. okkk..


Chef CiJu tak melepaskan peluang grabbed this ketam.. suka betul dia..
we all tengah suka makan telur ikan ni. tapi katanya banyak cholesterol. eemmm..
yang ni dalam RM35 per kg. 
macam - macam ikan, sotong, udang yang dibeli.. macam biasalah.. kurang lebih dua tiga ratus habis kat situ tapi dalam quantity yang bamyak.. tak macam kalau belanja di Pasar Mak Datin, Pasar Seksyen 6. RM100 hanya boleh bawak balik seekor dua ikan. kat sini, sepeti gitu.. tak percaya, pegi lah ke Pantai Remis Kuala Selangor. 


lepas tu kitarang saje je menghabiskan minyak kereta. heee. ronda - ronda area kampung.. dan nampak banyak betul serai ditanam.. berjumpa pulak yang sudah siap dibersihkan dan mungkin untuk dijual kepada peraih.. murah sangat wei.. seikat  besar tu just RM1.10. ingat nak lah beli tapi rupa - rupanya  cukup - cukup je untuk peraih.. aduiii.. ingat kalau beli, boleh i sedekah kat jiran - jiran dan boleh lah buat fresh juice. elok untuk antioxidant.
pusing  punya pusing, tengok - tengok dah tengahari.. lapau you.. terus kami heading ke arah Tanjung Karang.. Kami ke Warung Ibu..
Rumah ni dulu dah usang.. tup - tup now dah dicat baru. nampak cantik.. 

Abang Luqman pekena Nasi Ambeng..

Nasi Ambeng

but  i just took this.. Soto. sedap dan banyak. tak terhabis memakannya.. tapi tak leh lawan yang Pasar Sungai Buloh punya. 


tempat ni memang famous lah.. 


deretan bekas for Nasi Amabeng.. Lepas makan terus balik ke Shah Alam.. satu hari kami berjalan.. tiba Shah Alam almost at 3.30pm.. tak terus balik weiii. heee..heeee.. we all went to Plaza Masalam.. i needed to pick up my abaya dari satu kedai ni..

ni dia. dulu kedai buku SMART. now dah diganti dengan kedai Abaya.

dan terus menyambil beli set RONASUTRA.. pernah dengar.. i change to this product coz this product boleh serap air. meaning kalau take the ablution no need to wipe the make up. unless kita pakai mascara lah..  sangat suka.. how? nanti you all find out sendiri ye. heee..

ingat nak terus balik.. tup - tup Hubby ajak mengopi kat B level. layan je lahh..

 ok lahh. time to pulang ke pangkal jalan. heee.. dah penat sangat. time to relax.. okkk see yaa..

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved