ads

Selasa, 23 Ogos 2011

12 di subang jaya - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

12 di subang jaya - Google Blog Search


the so called me : Sepetang <b>Di Subang Jaya</b>

Posted: 17 Aug 2011 08:14 AM PDT

Peringatan : Ini ialah entry simpan. Biasalahkan . . . orang kalau dah rajin sangat-sangat...memang suka penuhkan inbox memory. Well last Saturday, after I finished my extra class, I headed straight to Subang. The story was like this. Hajat di hati bakal nak make-up kereta beliau di Kajang. Maklumlah..nak raya kan..So he already asked the workshop and it takes approximately 4 days to finish everything. Jadi dalam masa his car kat bengkel, I bagi beliau pakai my car since my workplace is not that far. Salah. Sangat dekat sebenarnya my workplace dengan rumah. Rumah encik bakal pula jauh nak ke office. Mula-mula beliau nak drive kereta abah beliau je..But then I said better no. At least kena ada kereta kat rumah..manalah tau kan abah beliau ada emergency ke, apa ke...Then beliau setuju nak pakai my car..

As I said lepas kelas tambahan terus ke rumah beliau. Sebab it was Saturday dan malas nak harung jam di Federal, saya lalu NPE. Lepas je tol Taman Medan, my phone rang...It's him telling that his car won't start. Err...kenapa lepas I dah lepas tol baru nak cakap? Sampai rumah beliau, both of us meng-Google why car won't start. And mostly the answer is flat battery. Hah! Ape lagi??? Both of us berlagak macam mekanik la kan..Sudahnya panggil mekanik depan rumah..Dah start pakai jumper start pun tak boleh. So the junior mekanik tu suruh tolak gi bengkel. So kena tunggu kepas berbuka. Okay. Memang beliau sangat risau. Sudahnya I kena paksa berbuka di rumah beliau.

Lepas berbuka * Thanks auntie * datanglah beberapa orang mekanik to push the car. And then tak lama lepas tu, beliau balik lalu mengambil kunci spare. Saya teman beliau ke bengkel semula..And guess what? Kereta boleh start, okeyh? Sepetang tunggu, bermacam-macam benda yang dah try. Boleh tak??? Sebenarnya nak pakai KUNCI SPARE???? dang!!!!  huh~ Sabor jelah..Kunci ori tak leh pakai sebab cip dekat kunci tu dah hilang. Hah..memosah la pulak nak mencari. Then auntie cakap maybe auntie dah tersapu kot...I said to him that manalah tau kan..Jumi si chubby tu dah makan......

Lepas went through saat-saat yang tense di rumah beliau.......kami spent time di Old Town sambil menikmati coffee. berbual tentang "hari itu". Hmm.... Sayang awak wahai encik bakal.

Our treat after seharian bersabar.

Hugs and kisses,
Cikmai

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved