ads

Khamis, 15 September 2011

12 di petaling jaya - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

12 di petaling jaya - Google Blog Search


Lebih 200 Kucing ditinggalkan Tanpa Makanan dan Minuman <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 04 Sep 2011 10:25 AM PDT

Approximately 300 cats have been left unattended at the cat boarding center in Damansara Damai ( surprise!!) PJ called Petknode . Saksikan video penggeledahandi bawah:-

mengikut sumber dari seorang owner of the cats:-

Kucing2 yang dihantar oleh owner ke Petknode, PJ tak diberi makan, minum selama seminggu. Dengarnya owner bayar sampai RM 560 seminggu untuk kucing2 ni dijaga.

Tadi owner2 kucing pakat pecah kedai tu utk selamatkan kucing2 yang tinggal. Keadaan sangat daif. Ada yang dah mati.

So, sesape yang menhantar kucing kat sane, silalah bergegas untuk menyelamatkan kucing-kucing anda yang hidupnya tidak menentu. I am not a cat lover nor a hater but as a human being who concerns about others not necessarily manusia, I am very surprised if the owners of the cat boarding service tu buat begitu. Kenapa amik banyak sangat kucing untuk raya ni jukalai anda tidak mempunyai kakitangan yang mencukupi? hanya nak mengejar untung sahaja.

• some of the cats died of dehydration and no food in a week!!

petknode

petknode

• And they are believed to be the owner of Petknode in PJ, salah satu mereka bernama Shah rul?

• mereka telah menipu dan memakan duit-duit cat owners dengan member gambaran palsu kepada mereka. kucing-kucing tidak diletakkan di tempat yang di janjikan, tetapi hanya di letakkan di hadapan kedai itu sahaja selama berhari-hari. Orang ramai yang suspicious terus bertindak memecah masuk kedai itu.

petknode

• lagi satu, those yang ade hantar kucing, please identify your cats. Please masuk sini untuk identify

PETKNODE CATS . PLEASE IDENTIFY

• Calling all who are willing to fosters those cats. Please go to below address untuk dapatkan kucing-kucing yang desperately to be looked after.

PETKNODE ONLINE PET STORE (00182351-K).
F001B Aras 1 Plaza Seasons Square
Jln PJU 10/3 D'sara Damai
47830 Petaling Jaya, Malaysia

Latest Updates!

Hampir 20 ekor kucing peliharaan mati kebuluran kerana ketiadaan makanan dan minuman.

copied from Reezal Akmal @PETKNODE page

Makluman …saya sudah call Balai Polis Sg. Pelong 03-6038 3322. Syaitan 2 ekor tuuu msih simpan banyak kucing lagi…POLIS akan bergerak ke Desa Moccis utk ambil kcing2 tuuuu…roger semua kawan2…update

Pls cntct :0133320225 (abdulahman) keja TV3
… tlg kawan2….

i think they may need more fosterer if more cats are found. to-be fosterer may take note.

• there are more than 100 cats are kept in one of the PetkNode's owner nye rumah iaitu banglo di Sungai Buloh and believed is located in Jln DM3, Taman Desa Moccis

Kucing Terbiar & Anjing Jalanan
Apparently the police is refusing to disclose the address. We have told them that they will be held responsible if more cats die due to their refusal to cooperate. CALL SJN MANI EVERYONE AT 012-6736839 and pressure him to give the location of the house NOW itself.

If Sjn mani switches his phone off call the Sungai Buloh police station at 03-61412222 and ask them. Don't give up.

• Latest development on this issue: -

the owners of PETKNODE ONLINE PET STORE (001823551-K) are Yushairi bin Khairuddin (820227-05-5107) and Shahrul Azuwan bin Adanan (821017-10-5289) (both address are at H-16-05 Block 11, Tingkat 16, No 5, Flora Damansara, Jalan PJU 10/8 47820 Damansara Damai). Contact numbers as +60126606423

• Hasil penggeledahan di premise bangla di Taman Desa Moccis :-

petknode

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved