ads

Rabu, 5 Oktober 2011

12 di paya jaras - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

12 di paya jaras - Google Blog Search


Kahwin warna kuning <b>di</b> raja | dhieranottie.blogspot

Posted: 26 Sep 2011 05:16 PM PDT

Salam pembuka bicara..

Macam lambat sangat je nak story pasal ini tapi tetap nak cerita juga.

Awal bulan hari tu, saya hadiri majlis perkahwinan rakan seasrama saya tapi berlainan sekolah. [entri ini] Dari form 1 sampai form 5, saya tinggal di asrama yayasan selangor klang. Pelajar kat asrama ni dari beberapa sekolah tapi dikumpulkan dalam satu asrama bawah seliaan yayasan selangor. Jadual belajar memang sangat ketat la. Lagipun, kami asyik ada kelas tambahan je (sama macam tuisyen). Orang cuti kami kena buat latihan tubi. Memang banyak sangat soalan kena jawab.

Back to the story. Kawan saya ni tinggal di yayasan selangor sampai form3 sahaja lepas tu masuk MRSM Beseri. Sekarang, belajar di University of Tokushima, Jepun. Dah kahwin ni saya tak pasti samada dia bawa wife dia sekali ke tak. Kawan saya ni lelaki.


Suka wedding dia sebab bertemakan kuning. Sangat cantik. Kuning di raja yaw! Kuning ini dipadankan dengan warna pink. Look nice. Meriah jadi ye warna tema ni. Siap ada silat pengantin lagi. Dah jarang-jarang nak tengok wedding ada silat pengantin sebab kebanyakan majlis perkahwinan buat di dewan. Nak cerita lebih-lebih pun tak tahu sangat kan pasal majlis dia. Yang pasti, pengantin makan dulu baru bersanding. Gambar pelamin tak ada sebab pelamin dia pelamin yang dah biasa kita tengok.

Saya lepak kat wedding ni pun tak lama sebab lepas tu nak berkonvoi dan singgah majlis pertunangan sahabat seasrama juga tapi di Paya Jaras, Sungai Buloh pula.

Route hari itu : Tanjung Malim - Jenjarum - Banting - Alam impian - Paya Jaras - Jengka

huh. Memang letih betul la~

xoxo

0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved