ads

Khamis, 15 Mac 2012

12 di batang kali - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

12 di batang kali - Google Blog Search


Sakura Shawl: Habiskan Cuti Dengan Berpiknik <b>di Batang Kali</b>

Posted: 24 Jan 2012 11:08 PM PST

Assalamualaikum w.r.b.t..
Cuti Chinese New Year bebaru ni dihabiskan masa bersama suami je kat umah, tak dapat nak balik kampung atas sebab² yang tak dapat dielakkan...luckily, cousins ajak gi piknik ke Batang Kali..nana tak pernah pegi ke Batang Kali, ni first time la kot..aritu time blaja dulu pernah gi Ulu Yam, tu pun 10 tahun lepas kot...hahaha dh lame sangat tu..
Memang best sangat, ingatkan tak jadi dah nak berpiknik aritu sbb cuaca nampak macam nak hujan.bukan macam, tapi memang hujan pun..tapi semangat nak berpiknik kami lagi tinggi..mane tak nye, sepupu2 nana ni dh siapkan macam2 makanan..ade nasi goreng cina, ayam berbeque, sosej, keropok goreng, kebab (kawan sepupu yang bawak)..siap bawak barbeque set tu..best sangat!
Nana tak mandi pun, duk main2 air ngan kaki je lepaskan geram tengok air yang best tu..tapi sangatttt lah sejuk, sebab tu takleh mandi..isau plak krem balik nanti..hehehe encik suami pun tak mandi, dia duk sibuk jadi kameraman je sbb dia demam..so tak mandi jgk..hehehe

hehhe gambar pertama snap!

sedang setting tempat rehat
uishhh sedapnye kebab nii
muka tak sabor nk mkn hhihihih
rajin intan melayan bebudak ni
 
tengok aksi suap menyuap kikiki terambil plak gambar ni

saya dh ready nak mandi ni, jom mandi!!
kesian bdk kecik ni, menggigil² kesejukan..
saya cuma menjadi 'ratu batu' duk atas batu.hihihi
cuba tengok proses susun batu
tak dapat mandi main² camni jela..hehe
tempat 'jatuh' lagi dikenang ye...
So, kepada korang yang tak tau mana nak pegi time cuti boleh la gi piknik bawak keluarga..memang best sangat3 gi mandi manda musim2 panas di samping mengeratkan hubungan kekeluargaan. tapi mandi pun mandi jugak, keselamatan kena jaga :)

0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved