Khamis, 1 Mei 2014

12 di sungai buloh - Google Blog Search

12 di sungai buloh - Google Blog Search


Punca Sebenar Amah Membunuh 2 Beradik <b>Di Sungai Buloh</b>

Posted: 27 Feb 2014 07:35 PM PST

Punca Sebenar Amah Membunuh 2 Beradik

3 hari lepas, Malaysia dikejutkan dengan satu lagi pembunuhan ngeri yang berlaku di sungai Buloh. Dua beradik mati dikelar oleh amah di rumah tersebut menggunakan dua bilah pisau sebelum beliau sendiri mumbunuh diri.
Kejadian mengerikan itu mengejutkan ramai pihak kerana amah tersebut dikatakan seorang pekerja yang bagus dan sangat rapat serta menyayangi kedua-dua beradik tersebut. Jadi apakah yang punca sebenar yang mendorong beliau untuk melakukan perkara tersebut?

Amah Tidak Punya Pengenalan Diri


Berdasarkan siasatan polis, perbuatan amah berkemungkinan didorong oleh tekanan perasaan. Beliau yang berasal dari Indonesia dikatakan tidak mempunyai dokumen pengenalan diri walau sudah 2 tahun berada di malaysia. Di sebabkan ketiadaan dokumen beliau tidak bebas bergerak dan kebanyakan masa dihabiskan di rumah.

Beliau juga dikatakan sangat merindui dua anaknya yang berada di Indonesia. Walaubagaimanapun beliau tidak boleh kembali ke Indonesia kerana tidak mempunyai sebarang dokumen pengenalan diri.
Kesimpulannya tekanan perasaan adalah simptom yang sangat kritikal. Ianya tidak boleh dipandang remeh. Luaran nya nampak ok seperti amah tersebut yang tidak menunjukkan sebarang perlakuan pelik sebelum pembunuhan ngeri tersebut berlaku. Tapi dalamannya begitu tenat. Kalau tidak mana mungkin beliau boleh melakukan perkara sebegitu kejam. Dan yang lebih mengerikan mengikut bedah siasat, leher kanak-kanak tersebut dikelar secara perlahan-lahan. Huh..tak boleh bayangkannn..apa perasaan dia sebenar pada waktu tu..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

ads