ads

Jumaat, 4 April 2014

12 di puchong - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

12 di puchong - Google Blog Search


atanahmad.net: Pengalaman <b>di</b> hospital columbia asia <b>puchong</b>

Posted: 15 Mar 2014 07:10 AM PDT

Dengan nama ALLAH yang maha pemurah lagi maha mengasihani.
Baru-baru ini aku hantar wife aku buat pemeriksaan di hospital columbia asia di bandar puteri puchong. Wife aku kena buat check-up dengan doktor pakar berkenaan dengan masalah batuk dia. Nanti aku cerita bagaimana sakit batuk isteri aku. First time aku dengan  hospital columbia asia ni. Mula-mula tak tahu lokasi mana  hospital columbia asia ini terletak. Macam biasa aku guna khidmat pakcik aku yang paling mantap iaitu pakcik google. Hehehe. Bila tengok kat google map memang aku tak tahu lokasi sebenar. Tapi jalan ke  hospital columbia asia agak senang dari rumah aku tu. Jadi gambar je la kan.
Dalam setengah jam aku sampai jugak  hospital columbia asia puchong. Aku dari sungai besi, ikut jalan ke arah bukit jalil teknologi park dan masuk jalan highway puchong-sungai besi. Trademark aku kena cari adalah giant di bandar puteri puchong. Mula-mula hampir sesat jugak la. Kat bandar puchong tu banyak sangat simpang. Bukan setakat simpang, signboard pun banyak. Yang penting kena jari nama jalan puteri dan signboard giant.
Sampai je  hospital columbia asia, kami cari kaunter pendaftaran. Sampai je kaunter tak nampak kaunter yang bertulis pendaftaran. Yang nampak kaunter bernombor. Ingat nak kena amik nombor ke. Tapi takde pulak kaunter amik nombor. Di situ agak konfius jugak. Tak tahu nak tanya siapa sebab ni first time masuk  hospital columbia asia. Last sekali aku gamble pergi satu kaunter nie. Dan sebenarnya aku salah kaunter la. Dia suruh terus beratus kat kaunter utama. Yang peliknya kat kaunter utama takde tulis kaunter pendaftaran. Di situ kelemahan yang nyata. So kami bertaur la. Beratur tak lama sebab orang tak la ramai sangat. Hehehe.
Hospital columbia asia puchong ni tak la besar mana. Cuma kawasan parking agak terhad. Kiri kanan jalan kanan banyak orang parking. So nasib la korang dapat parking atau tak. Yang bestnya sini parking tak berbayar. Aku cadangkan korang car parking bawah bangunan. Di situ mungkin ada parking yang kosong sebab selama 3 hari aku di sana memang aku senang parking kat situ.
Kat  hospital columbia asia ni ada kantin. Tapi kantin dia tak la besar tapi boleh la untuk isi perut. Pilihan makanan tak la banyak mana. Kalau pagi ada masakan biasa seperti mee goreng. Nasi lemak pun ada. Kalau tenghari ada makanan tengahari. Kalau lauk makanan tengahari habis, kat situ jugak ada masakan goreng seperti nasi goreng, mee goreng. Tapi jangan harap ada masakan tomyam yang lain yer. Harga ada yang mahal dan murah.
Staff sini ramah dan ok. Perkhidmatan pun ok. Kalau nak sembahyang ada surau di sediakan. Surau terletak kat basement parking. Kat aras lain aku tak pasti. Hospital columbia asia ni ada 3 level je. Basement, Ground floor dan 1st floor. 
Wife aku masuk  hospital columbia asia ni sebab klinik panel dia yang refer kat sini.  So pergi je la asalkan wife aku sehat. Ok tu je nak cerita pasal  hospital columbia asia puchong nie. Hari lain aku cerita penyakit wife aku yang menyebabkan kena refer kat sini. 

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved