ads

Khamis, 22 Mei 2014

12 di batang kali - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

12 di batang kali - Google Blog Search


Piknik <b>di</b> tepi sungai <b>Batang Kali</b> sambil makan durian! - AiMi SyAhirAh

Posted: 20 May 2014 01:00 AM PDT

Salam semua.. Sudah sekian lama saya tak berkelah di tepi sungai / laut. Idea berkelah di dusun atuk kepada OjaZaila my business partner Elken memang kami sambut dengan gumbiranya! Sebab dah lama tak bersantai-santai rehatkan minda di kawasan jauh dari bandar.. Area Batang Kali, di tepi sungai terdapat pelbagai pohon buah-buahan. Manggis, cempedak, durian, rambutan.. Perghhhhhhhhhhh menikmati keindahan panorama sekitaranya sambil menikmati buah-buahan tempatan yang fresh dari ladang!
Durian!!! My feveret........
Uishhh geramnya tengok isi dia! Manis dan lemak!
Sebiji durian pun saya leh habiskan sorang tau... 

Yeahhh aku lah raja durian!

Kopek jangan tak kopek... 

Badan dah panas, apa lagi jom terjun sungai! Perghhh sejuk gila airnya! memasing dengan family memasing..

Alamak ada orang skodeng saya n my hubby tengah mandi sungai! Ahaksss... Kami kesejukan.. Grrrr....... Nasib baik dah kahwin, kalau tak kena tangkap basah! Hehehehe...

Tenang je rasa bila melihat indahnya ciptaan Tuhan.. Mengenal alam lebih dekat.
Perut udah berkeroncong... BBQ jadi santapan!


Amie, kipas ayam ke kipas diri sendiri tu? ;)

My hubby sedang ber BBQ... Ada sosej, ayam, ikan.. Ya Allah lapar lah pulak rasa. huhu.

Ikan keli sedang dibakar...

Afiq dan Amie.. 2 jejaka bujang yang sporting. 

Gabungan potluck memasing serius memang best sesangat. Macam-macam ada!
Sebelum balik jangan lupa tapau durian! Bayar RM100 makan sampai puas. Berbaloi-baloi....

Bonet keretaku.. penuh dengan buah macam nak meniaga je! Haha..
Seriously we're really enjoy this trip! Santai-santai.. Keluar jap dari dunia Elken... Pulang dengan penuh semangat dan lebih freshhhh! Lepas ni mahu fight kow kow lagi sebab mahu bercuti ke Los Angeles!!!=)
Misya : Selalu jungle tracking masa sekolah.

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved