Khamis, 22 Mei 2014

12 di tanjung sepat - Google Blog Search

12 di tanjung sepat - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di tanjung sepat</b> - Google Blog Search

Posted: 12 Mar 2014 11:15 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

<b>Tanjung Sepat</b> dibangun jadi kawasan pelancongan baru <b>di</b> Selangor

Posted: 28 Dec 2013 04:06 PM PST

Oleh: Mohd Ezli Mashut,

KUALA LANGAT: Tanjung Sepat berpotensi untuk dibangunkan menjadi kawasan pelancongan baru di Selangor yang mempunyai keunikan tersendiri melalui persekitaran alam bersih dan indah serta penghasilan produk tempatan.

Adun Tanjung Sepat, Mohd Haslin Hassan, berkata persekitaran kawasan itu akan dibangunkan dengan penambahan beberapa projek nilai tambah sekaligus menjadikan kawasan persisiran pantainya dapat dinikmati keindahannya oleh para pelancong khususnya di Kampung Batu Laut.

Haslin

Malahan katanya, keunikan dan keindahan kawasan perkampungan tradisi akan menjadi produk pelancongan yang boleh dinikmati pelancong melalui program inap desa atau Homestay.

"Di sini adalah kawasan yang sesuai untuk sukan rekreasi pelahu layar yang telah melahirkan anak tempatan yang berjaya dalam sukan di peringkat antarabangsa," kata beliau.

Haslin berkata demikian semasa Program Karvival Rakyat DUN Tanjong Sepat di Pantai Batu Laut di sini yang turut dihadiri Ahli Parlimen Sepang, Hanipa Maidin.

20131228_114632

Haslin berkata melalui penganjuran Karnival Mesra Rakyat DUN Tanjung Sepat juga adalah untuk mempromosikan produk usahawan tempatan agar mempunyai pasaran yang lebih baik.

Katanya ia juga diharap dapat memberikan motivasi kepada usahawan generasi muda agar dapat membangunkan produk tempatan yang boleh dipasarkan sehingga peringkat luar negara.

"Diharap ketua di peringkat tempatan dapat memainkan peranan yang penting untuk menjadikan kawasan Tanjong Sepat menjadi kawasan yang bersih dan indah," kata beliau.
batu1
 Tanjung Sepat adalah sebuah kawasan di daerah Kuala Langat merupakan sebuag perkampungan nelayan yang kebanyakkan penduduknya terlibat dengan industri perikanan.

Antara perusahan yang terkenal di kawasan ini adalah buah naga, cendawan ganoderma, cendawan tiram, kopi dan kerepek. EZY

TV Selangor - JURNAL BERITA – <b>Tanjung Sepat</b> jadi kawasan <b>...</b>

Posted: 30 Dec 2013 02:54 AM PST

1- Tanjung Sepat jadi kawasan pelancongan baru di Selangor

2- Caruman Wanita Selangor bantu sedia cabaran kewangan masa depan

3- MAPMAS siasat rumah kebajikan guna kanak-kanak kutip derma

4- RM500,000 jaya Program 4P bagi perkasa usahawan Selangor

5- AKTIVITI YB: 150 anak yatim DUN Gombak terima persediaan sekolah

6- 1,000 kanak-kanak DUN Batu 3 terima manfaat program 'Balik Ke Sekolah'

7- AKTIVITI YB: 200 murid gunting rambut percuma di DUN Seri Andalas

8- AKTIVITI YB: Imam muda Astro Oasis beri motivasi SPIES

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

ads