ads

Selasa, 10 September 2013

12 di ampang - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

12 di ampang - Google Blog Search


Oh! Rompakan Terancang <b>di Ampang</b> Point, Kuala Lumpur | Oh! Tidak

Posted: 26 Jul 2013 02:56 AM PDT

ohtidak-rompakan-di-ampang-point

Rompakan terancang ini berlaku di Ampang Point pada 18 Julai 2013 lalu lebih kurang jam 7:45 malam. Mangsa kerugian lebih RM10,000 di dalam kejadian yang dapat dirakamkan CCTV ini.

Berikut adalah huraian (dalam english) tentang apa yang berlaku.

1st Suspect – Time : 19:45:41 , the man in white shirt with blue-black vest is seen following the victim .

2nd Suspect – Time – 19:45:50 , the man in white shirt with spectacles is seen entering the scene and loitering around the victim .

3rd Suspect – Time – 19:46:06 , the man in white shirt with a black object in his hands (which is later revealed as a foldable bag) is seen entering the scene and placed the bag on himself as soon as he got himself close to the victim.

4th Suspect – Time – 19:46:16, a man with a black shirt with 2 stripes on the chest and labels on the left shoulder is seen entering the scene. 3rd and 4th suspects passed each other by and tried to communicate with body language . 4th Suspect was seen trying to get closer to victim afterwards, then walked out of the scene.

5th Suspect – Time : 19:46:23 , woman in white shirt with a bag is seen entering the scene and walked past the 3rd suspect.

Time : 19:46:30 , 5th suspect walked out of the scene.

Time: 19:46:41, the 6th suspect, a woman in black shirt with shopping bags and a shoulder bag entered the scene and stood around the area of where victim and other suspects were at.

Time: 19:46:48 , 2nd,3rd & 6th suspects are seen communicating with body language to each other.

Time :19:46:51 , 4th Suspect entered the scene and attempt to cover his face , knowing that the area is under CCTV surveillance.

Time :19:46:52 , 2nd,3rd,4th & 6th suspects are seen behind the victim in the scene and 1st suspect is seen standing slightly infront of the counter , roughly 5 feet away from the victim.

Time: 19:48:06 , 4th & 6th suspects are seen moving about behind the victim.

Time: 19:48:13. 5th suspect, with a tray in her hands entered the scene and walked towards the customers seated at the nearest table to the counter and attempted to have a conversation .

Time : 19:48:35 – 5th & 6th (2 ladies) are seen communicating with body language and 3rd suspect is also seen covering his face as he tried to get closer to victim .

Time: 19:48:41 , 5th Victim is seen moving to the opposite direction (where the victim was) with the tray in her hands.

Time – 19:48:51 , 1st Suspect entered the scene again, followed by 4th Suspect and 7th suspect, who came in with tissue papers in his hands .

Time- 19:48:52 – 7th Suspect got close to the victim and bent down to "pretend" to wipe away the sauce on the victim's leg to catch the victim's attention to him.

Time : 19:48:53 , 3rd suspect entered the scene and moved quickly towards the victim and his bag by the counter and was able to steal the bag .

At the same time, 1st Suspect has located himself just behind the 3rd suspect to cover him while he was stealing the bag , 6th victim was standing between the counter and the closest dining table to block the customers from witnessing the scene , 4th suspect was standing behind the victim to block the salesmen at the TM stall behind the victim to witness the scene and 5th suspect was trying to distract the "ice-cream girl" to block her from turning around to witness the scene. It is suspected that 2nd suspect was around the unseen area , within the shop.

Time : 19:49:03 – all the suspects started fleeing away from the scene as the wallet was finally with them .

Apapun di zaman serba maju ni, berhati-hatilah bila membawa peranti yang mahal-mahal dikhalayak ramai kerana tanpa anda tahu, mungkin anda sedang diperhatikan dan bakal menjadi mangsa yang seterusnya. Kes jenayah ada di mana-mana sahaja di Malaysia biarpun di tempat ramai orang dan kebiasaannya jenayah ini dilakukan dengan begitu licik sekali di dalam kumpulan.

ohtidak-rompakan-di-ampang-point-2

Apapun janganlah simpan sekali tablet anda dengan barangan penting lain seperti kad ATM, kad kredit dan sebagainya. Kalau nak buat juga, pastikan tablet disimpan di dalam beg sandang dan sebagainya bukan sekadar beg woven tanpa zip macam tu.

- Thanks to David Aung & Masdor Haji Dasuki

OHTIDAK: JANGAN LEKA DENGAN PERSEKITARAN. UTAMAKAN KESELAMATAN ANDA DAN JUGA BARANGAN ANDA LEPAS NI YA! APAPUN MOGA PENJENAYAH DIBERI PETUNJUK KE JALAN YANG BENAR.

BEN ASHAARI: KL1FF : Bersantai <b>di</b> Matic , Jalan <b>Ampang</b> .

Posted: 03 Sep 2013 09:20 AM PDT

Dulu sewaktu aku berkhidmat di Kementerian Pelancongan Malaysia ( sekarang dah tambah dan Kebudayaan ) , Matic ni adalah tempat aku suka pergi. Kenapa ? Ia membawa kenangan aku sewaktu kecil dulu. Aku ingat lagi bapak aku bawak aku ke sini berjalan jalan. Di sini aku mula berminat mengenai pelancongan dalam negeri kita .. hehee ..

Kali ni , aku kembali lagi. Bukan sebagai staff Kementerian tetapi sebagai blogger yang ingin bersantai bersama sama rakan rakan blogger yang lain di sini .. hehehe ..

Tujuan hari tu adalah untuk memeriahkan lagi sambutan Hari Kemerdekaan yang diadakan di Matic . Dengan tema Merdeka , Merdeka , kitorang join Merdeka Hunt 2013 untuk julung julung kalinya ! Heheheh ..

Merdeka Hunt kali ini dimeriahkan oleh pelbagai bangsa, jantina dan usia. Memang best !! Tak sangka mereka yg join ni pon sporting ..Memang santai abis la kat sini .

Merdeka Hunt ni , para peserta dikehendaki selesaikan 10 soalan dan perlu buat 10 ujian fizikal ! Hehehehe.. Serius , mencabar mental dan fizikal .. hahaha ..

Silapnya , kitorang 'mentah' dan tak tau strategi !

Dapat laaa saguhati .. Ok la tuuuu .. Nanti ada lagi aktiviti gini di Matic ! Memang rajin la pihak Matic buat aktviti begini .. Selain Merdeka Hunt , ada pertandingan melukis untuk kanak kanak ..

Dan sebelah petang setiap Sabtu pula , bermulalah KL1FF atau Kuala Lumpur Family Fest yang menyediakan pelbagai aktiviti dan acara menarik untuk pengunjungnya .. Antaranya nyanyian , persembahan kebudayaan , jualan dan macam macam lagi .. Leh rujuk pada entri aku yang lepas di KL1FF @ MATIC : Jom ke sana !! ni haaa ..

Aku yang ada di sana petang tu , mmg terasa bahang kemeriahannya KL1FF yang diadakan setiap hari Sabtu , sepanjang tahun !

Deretan booth yang bakal dipenuhi dengan pelbagai jualan di kala malam hari ! Tunggu apa lagi kan ? Jom la ajak kengkawan lepak sini .. Aku plan nak buat gathering blogger kat sini satu hari nanti !

Published with Blogger-droid v2.0.10

Blog Serius - Serius Beb!: Serius - Cara Licik Ipad Dicuri <b>Di Ampang</b> <b>...</b>

Posted: 28 Jul 2013 11:12 PM PDT


Skill

Fuh...... skill tag team yang berjaya mengakibatkan sebuah iPad dicuri tanpa disedari tuan punya. Be careful guys


0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved