ads

Selasa, 10 September 2013

12 di sabak bernam - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

12 di sabak bernam - Google Blog Search


Syawal ke 4 <b>di</b> Kampung Mak - <b>Sabak Bernam</b> - Buaian Berendoi <b>...</b>

Posted: 28 Aug 2013 01:59 AM PDT

Seawal 8.30 pagi aku dah bersiap2 dah, tunggu abgcik di rumah mak..bawak 2 kereta jer..jimat katanya..kami ikut LATAR..sepanjang perjalanan tu hujan turun dengan lebat lah jugak...
Bila hujan perut pun laparlah, mak dah cakap awal2 kena bawak makanan sbb kedai memang tak bukak lah raya2 ni..sampai kat bukit melawati tu abglong ajak minum kat kedai mamak..tapi penuhlah pulak...teruskan lagi perjalanan...lepas jambatan tu nampak GIANT..wassap shahrul suh berhenti kat Giant..
Lepak kat food court luar Giant tu beli air jelah sebab mak ada buat nasi goreng dan kakcik pun ada beli bihun goreng..abis makanan licin semua..jom kita teruskan perjalanan kita..



Rumah pertama yang hendak dituju ialah rumah abang mak aka Wak Long...wak long ada sorang jer anak..anak lelaki masih belum kahwin...wak long kahwin pun dah agak berumur..katanya biar adik2 lepas dulu..itulah pengorbanan seorang abang..


Setelah lebih kurang 2 jam dan lepas makan tengahari yang super duper sedap tu (rebung masak lemak, sambal tumis ikan bilis, ikan jaket lah...macam2 lah) kami pun mau berangkat menuju ke rumah seterusnya..
singgah solat zohor dulu di masjid..anak dara tu sentap sebb aku lupa nak bawak telekung dia...huhuhu
Rumah berikutnya ialah rumah Abg Ajak, sebab kakak mak ada kat situ...kat sini makan laksa, nasi impit kuah kacang, mee udang..gumuks..gumuks..


biasalah kat kampung ni mesti ada meriam punya..berlawan2 bunyi dgn kampung sebelah..tak meriah raya kalau tak meletop-letop nih..

Ok, marilah kita ke rumah seterusnya..kat belakang rumah ni jer..rumah anjang..adik abg ajak...lepak makan kuih raya jer sebab perut dah mengetat dan tersembul..hehehehe..lepak2 rehat mandi bagai sampai pkl 6 ptg jom lah kita pulang...
Msg iboo aneem ada kat rumah tak ingat nak menyinggah lah sekejap nak jumpa si kembar..dah alang2 lalu kat Tanjung Karang tu..iboo ada kat rumah siap masak mee bandung yang sedap giler babas lagi..nyumm..nyumm..
Perjalanan pulang ke KL taklah jem....so sampai KL lebih kurang pukul 10.30 malam...esoknya aku masih bercuti...

0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved