ads

Rabu, 11 September 2013

12 di tanjung karang - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

12 di tanjung karang - Google Blog Search


BLOG SELANGOR: 12 <b>di tanjung karang</b> - Google Blog Search

Posted: 12 Aug 2013 07:08 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

~ Alyssha Shalya ~: Sehari <b>di Tanjung Karang</b>

Posted: 20 May 2013 03:08 AM PDT

Assalam,

K, kita sambung lagi.....

Keesokan harinya 19 Mei 2013, lya n en.asben gi jalan2, merewang-rewang area Tanjung Karang dan sekitarnya.. Tujuan utama datang sini, semata-mata nak pi makan mee udang n cendol durian.. hehehe...

Jarak KL ke Tanjung Karang tak la jauh sangat. anggaran sejam setengah sampai. tu pun drive sambil makan angin ditepi pantai, hehehehe.. nasib baik tak ada orang hon2 di belakang tu..

Sampai Tanjung Karang, konon2 nak cari Mee Udang Banjir yang terkenal tu.. tup2 tempat tu masih belum buka.. Sebab malas nak nunggu lama, lya pun meneruskan perjalanan ke Sabak Bernam.

Dari Tanjung Karang ke Sabak Bernam makan masa setengah jam juga la. mengikut apa yang lya google kat tenet, Mee udang kat tepi pantai Bagan Nakhoda Omar tu pun sedap gak.. so, nak try sana je la..
Rasa not bad la.. bole tahan.. manis udang tu terasa sgt.. al maklumlah udang segar dari laut katenye...

lepas makan, patah balik Tanjung Karang.. pi ke asrama adk ipar lya.. alang2 sampai sane, nak ajak bebudak tu jalan2 cari makan..

so, destinasi ke dua cari cendol durian. katenyeeee, cendol durian borhan cukup terkenal kesedapannya di area sana..

da kenyang makan cendol, terus jalan2 ke pantai remis.. meriah sungguh pantai ni dibanding pantai Bagan Nakhoda Omar tadi.. banyak yang berniaga kat sini..

Dari pantai remis, menghala ke tanjung karang singgah sekejap kat bukit Malawati. menurut sejarah, bukit tu merupakan kubu pertahanan british zaman dulu..

Lepas snap2 gambar ala kadarnya, terus ke Tanjung Karang makan satay hut n nak hantar bebudak tu balik asrama... n then terus balik KL.. penat tapi seronok !! hehehehe..


kbai....

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved