ads

Sabtu, 31 Mei 2014

12 di morib - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

12 di morib - Google Blog Search


Kaya & Butter: Sambutan Hari Ibu <b>Di</b> Gold Coast <b>Morib</b>

Posted: 25 May 2014 09:21 PM PDT

Salam,

Sempena Hari Ibu baru-baru ni, Along telah mensponsor percutian kami sekeluarga di Gold Coast Morib pada 17-18 May 2014. Kami bertolak dari Melaka pukul 2pm dan sampai Morib dalam pukul 4pm. My family from KL dah lama sampai.

Terbeliak biji mata aku tgk penthouse kami. Ada 4 bilik. 2 bilik with attached bathroom. Lagi 2 bilik share bathroom. Yang paling best, ada 1 lagi bilik besar....yang sangat awesome. Sbb dlm tu ada...

 (mungkin dh lepas2 urut, badan berminyak, so mandi le kat situ)

Memang feeling ala-ala orang kaya gitu. Ada aku kisah. Bila lagi nk perasan macam tu kan.

Anak2 aku dh xtahan tgk jacuzzi tu. Si Hayyfa tu memang suka main air. Sampai maklong pon xlarat nk control. Terpaksa la aku telan panadol n gedebuss sekali dgn dorang dlm tu (masa ni aku demam).

Nampak tak tgn Maklong pegang Hayyfa...
Kesian...2-2 xenjoy. Maklong pon basah. Hayyfa pon xbebas main air.
Terpaksa ummi jd bidan terjun






Walidnya pulak amik peluang bersauna sambil dengar lagu..amboi..lena kemain. Aku ingat nak try gak sauna tu, tapi dah aku demam, xberani lak nk try.

Okay dah siap wangi2 semua...time for dinner..we had steamboat. And not much pic were taken cos everybody busy makan2.

Malam tu semua dok kat umah tgk cerekarama. Hahaha
Sempat la jalan2 kat bawah, amik angin laut. Dengar bunyi pantai. woooo...woooo...woooo...seram siot. nak2 kalo dok kat balcony. Dari tingkat 6. memang naik bulu roma.

Esok tu pepagi subuh...anak2 aku bangun. lagi awal dari pakcik makcik dorang..sbb dorg mmg mcm tu, semua ada smell detector. Kalo aku xde kat sebelah, mesti semua x lena tido. Aku ingat walid dia je camtu. Mengikut pulak perangai tu kat anak2. Pagi2, Aman minta makan (surprisingly!!) bagi la dia makan honey star dulu. Pastu buat sorang satu botol susu. Sambil tgk kuliah subuh dgn Mama (their grandma).




View laut (aman sebut laut tu layut) waktu subuh (SubhanAllah)











Ok then g breakfast. Breakfast okay la. Mcm hotel lain jugak. Puashati dengan breakfast dia. Past breakfast..apa lagi...gedebusssh lagi sekali dlm water park dia.






Semua anak2 merasa naik gelongsor. Tapi tu la satu2 nyer gelongsor yg berani (kaler biru lebar tu). Yang lain dorang takot.

Antara pic lain

bilik air de comb, shaver, toothburush, shoer cap, sewing kids, cotton bud.









sempat beli kerepek di fazz kerepek
pic adalah ehsan adik beradik dan Mr Google

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved