ads

Isnin, 10 Oktober 2011

12 di sekinchan - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

12 di sekinchan - Google Blog Search


Listen to Leya.: Dinner <b>Di Sekinchan</b> Ikan Bakar Sri Gombak.

Posted: 06 Oct 2011 06:51 AM PDT

Hye dan selamat malam semua =)

Semalam, tengah bosan-bosan lepak di bilik, J called me up and tanya nak makan ikan bakar best tak sebab dia teringin. I pun setuju.
So lepas dah buat sikit research di internet pasal tempat makan ikan bakar yang best di area berdekatan, we both stumbled upon Sekinchan Ikan Bakar's website!

Inilah gambar-gambar dan review yang buat kitorang rasa nak cuba makan kat tempat tu:
How come boleh tak terliur kan bila tengok pic-pics macam tu? So both i and J headed out pukul 8 malam. Drive drive drive, sesat sikit dan jam banyak, sampai la di tempat tu pukul 8.30 lebih.
Sampai-sampai je kat restoran tu, I was impressed la. Dia punya bangunan cantik. Memang sebijik macam gambar kat atas. Tempat parking pun okay. Tapi dalam restoran tu tak ramai sangat orang.

I dah bisik kat J ntah-ntah restoran ni makanan dia tak berapa nak sedap. Tapi dah sampai, so cuba je la kan. Plus, i pun dah terikut-ikut dengan J nak makan ikan bakar jugak for dinner +_+ Kenapa i ni senang sangat terpengaruh?

Di atas adalah gambar dalam restoran Sekinchan Ikan Bakar ni. Notice the blown up images on the walls.Nice =)
So duduk-duduk je, I dan J diberi menu oleh pekerja dekat sana. We both ordered nasi lemak biasa.Because ye la, mana lengkap makan ikan bakar without nasi lomak yo! =D
And then kitorang pergi "Kaunter Ikan" pulak nak pilih ikan. Cuba sebut "Kaunter Ikan" sorang-sorang. Rasa lawak tak? =D
When it comes to harga, tempat ni agak menderaukan darah jugak la bagi i. Sotong 100gm dah RM7. Korang tau tak, seekor sotong size biasa, berat dia dah masuk 150gm?
Maka bagi menghalang poket dari berlubang teruk, i and J ordered Ikan talapia bakar, sotong bakar sambal dan cendawan masak lada je. Plus kan i dah kata tadi i takut makanan kat sini tak sedap. So apa kata try sikit-sikit dulu and then kalau puas dengan rasa masakan kat situ, baru datang next time dan order besar! =D
Service was a bit slow.... so sambil menunggu main-main game kejap dekat phone.
Soalan: Apa yang beza sangat Iphone 4 dengan Iphone 4S?
Bila makanan sampai, i tak tipu, i dah lapar gila time tu. So terus makan tak ingat dunia. These were the dishes we ordered:
Ikan talapia bakar, sotong bakar dan cendawan bakar berlada.
Rasa dia....
Okay la...takdela "WOW!" sangat. Kalau setakat nak lepaskan geram makan ikan bakar then boleh la datang sini. Tapi as for me, i takkan datang balik kot tempat ni sebab kalau nak dibandingkan rasa dan kualiti masakan dengan harga, its not worth it la. Baik save up lepas tu makan puas-puas dekat Umbai. Ikan bakar kat sana TERBAIK! ^_^
So itu sahajalah cerita coretan dan review i untuk Restoran Sekinchan Ikan Bakar. Itu dinner untuk malam semalam. Malam ni pulak? =)
How about you guys? Dinner apa pula malam ini?
Owh, by the way, after makan ikan bakar tak lengkap la pulak takde desert. Ice-cream McD vanilla cone menjadi pilihan hati ^_^ (Isyh leya, mana tak debab? >_<)
Full content generated by Get Full RSS.

0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG SELANGOR

Copyright 2010 All Rights Reserved