Rabu, 30 Mei 2012

12 di kajang - Google Blog Search

12 di kajang - Google Blog Search


[Bergambar] KL <b>Di</b>"bersih"kan - KELAB GREENBOC - Yes

Posted: 02 May 2012 03:30 AM PDT

Kuala Lumpur: Hujan lebat lebih daripada sejam melanda Lembah Klang menyebabkan tiga kawasan termasuk Ampang, Kajang dan Cheras dilanda banjir kilat dengan dua insiden pokok tumbang, pada Rabu.

Jurucakap Bomba dan Penyelamat Kajang berkata hujan lebat sejak 1 tengah hari di Kajang telah menyebabkan air naik mendadak kira-kira satu meter disebabkan longkang tersumbat, dan menjejaskan pekan itu seketika.

Dua jentera dari balai Kajang dengan lapan anggotanya membuat kerja pemantauan dan menyelamat mangsa banjir, katanya kepada Bernama di sini, Rabu.

"Namun keadaan banjir kilat semakin reda pada pukul 4 petang ini selepas air mulai surut berikutan hujan turun renyai-renyai," katanya.

Pada Disember tahun lepas banjir kilat akibat hujan lebat telah menjejaskan pekan itu dengan pekedai dan orang awam mengalami kerugian apabila harta dan kenderaan mereka rosak ditenggelami air. Sementara itu, laluan Terowong Pengurusan Air Banjir dan Jalan Raya (SMART)ditutup sepenuhnya kepada trafik bagi pengaktifan sistem aliran banjir, menurut Lembaga Lebuhraya Malaysia (LLM) dalam kenyataan di sini, Rabu.

Jurucakap Bomba dan Penyelamat Wilayah Persekutuan pula berkata banjir kilat turut melanda kawasan berhampiran Balai Polis Salak Selatan, Cheras pada 2 petang tadi, dengan air naik kira-kira 1.5 meter.

Katanya memandangkan hujan masih lagi lebat dijangka air akan lambat surut. "Kami telah menghantar dua jentera 14 anggota untuk memantau keadaan banjir di sana serta membuat tugasan menyelamat," katanya.

Katanya banjir kilat turut melanda kawasan perumahan di Kampung Tasik Permai apabila air naik sedalam 0.4 meter sejak 2 petang ini, dan satu jentera bomba melibatkan tujuh anggota dihantar untuk memantau keadaan.

Sementara terdapat dua kejadian pokok tumbang di Bulatan Sungai Besi, yang telah menghempap empat buah kenderaan, bagaimanapun tiada kemalangan jiwa dilaporkan, katanya dan menambah, bomba telah menghantar satu jentera untuk memotong pokok tersebut.

Terdapat juga satu kes pokok tumbang di Flat Seri Johor di Jalan Tun Razak namun ia tidak menghempap sebarang kenderaan, dan kedua-dua insiden itu dilaporkan pada 2.15 petang tadi oleh orang awam, katanya.-BERNAMA

Amaran ribut petir dan hujan lebat peringkat jingga

KUALA LUMPUR: Jabatan Meteorologi hari ini mengeluarkan amaran ribut petir dan hujan lebat peringkat jingga di Kuala Lumpur dan Selangor, yang dijangka berterusan sehingga petang ini.

Dalam kenyataannya, jabatan itu memaklumkan bahawa kawasan yang terlibat di Selangor ialah daerah Petaling, Kuala Langat, Gombak, Hulu Langat, Sepang dan Klang.

Amaran yang sama dikeluarkan di beberapa tempat di Kedah (daerah Kulim dan Bandar Baharu), Perak (Larut, Matang dan Selama, Hulu Perak, Kuala Kangsar, Kinta, Kampar, Manjung, Perak Tengah, Hilir Perak dan Batang Padang), Negeri Sembilan (Jelebu dan Jempol), Johor (Segamat, Kluang dan Mersing), Pahang (Cameron Highlands, Lipis, Raub, Bentong, Rompin, Pekan dan Kuantan), Kelantan (Gua Musang) dan Terengganu (Hulu Terengganu, Dungun dan Kemaman).

Turut menghadapi keadaan yang sama ialah Sarawak di bahagian Mukah (daerah Mukah) dan Sibu (Selangau), yang dijangka hujan lebat berterusan sehingga lewat petang.

Keadaan cuaca yang sama juga dijangka berlaku di Pahang (daerah Temerloh dan Bera), Terengganu (Setiu, Kuala Terengganu dan Marang) dan Sarawak (bahagian Limbang, Miri dan Bintulu).

Keadaan ini mungkin menyebabkan angin kencang dan banjir kilat. - Bernama

20 Mei: Program PKLP <b>Di</b> HPA <b>Kajang</b> & HPA Batu Caves <b>...</b>

Posted: 16 May 2012 01:09 AM PDT

pklp

Program PKLP Di HPA Kajang dan Batu Caves

Tarikh 20 Mei 2012 (Sabtu)

Yuran Masuk : PERCUMA

Masa: 9 pagi – 5 petang

Lokasi:

HPA CAWANGAN KAJANG

No.33A Jln Prima Saujana 1/1A,
Taman Prima Saujana,
43000 Kajang, Selangor.
No.Tel : 03-42801053
No.Faks : 03-42972657
Email : hpa_kajang08@yahoo.com

HPA KIOSK BATU CAVES

Kompleks SME Bank
No.48 Jln SBC 8, Taman Sri Batu Caves,
68100 Batu Caves, Selangor.
No.Tel : 03-61856717
No.Faks : 03-61856717
Email : hpa_batucaves@yahoo.com

Cara daftar:

Hubungi/SMS ke 019-2718265 (PKLP Kajang), 016-6525380 (PKLP Batu Caves)

Kelebihan Program Khas Laluan Ke Puncakjaya (PKLP)

1. Maintain 100NM dalam tempoh sebulan iaitu bulan yang anda hadir program PKLP, anda akan mendapat kenaikan pangkat dari ahli biasa (PB) ke PLX dan pangkat2 seterusnya (tertakluk kepada syarat).

2. Pengisian hebat oleh para PJS dan leader HPA

Kenapa PKLP dilaksanakan?

1. Untuk menyuntik semangat baru kepada ahli HPA dengan peluang kenaikan pangkat dan bonus.

2. Untuk mencetuskan fenomena kopi Radix yang sudah dikenali ramai di kalangan masyarakat

Senarai jadual program PKLP di lokasi lain boleh dilihat DISINI (klik)


klik-beli

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Related posts:

  1. HPA Cawangan Sri Gombak Berpindah Ke Batu Caves
  2. Program PKLP: 26 Okt di Kedah, 29 Okt di Melaka
  3. 19 Nov: Program PKLP Di UTHM, Johor
  4. 26 Nov: Program PKLP Di Ipoh, Perak
  5. Program PKLP Januari 2012

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads