Rabu, 27 Februari 2013

12 di ampang - Google Blog Search

12 di ampang - Google Blog Search


Kuswadinata Tenat <b>Di</b> Hospital <b>Ampang</b> selepas muntah darah <b>...</b>

Posted: 14 Feb 2013 04:56 PM PST

Kuswadinata atau nama sebenarnya Kuswadi Bujang, 75, seorang pelakon veteran kini berada dalam keadaan kritikal selepas dimasukkan ke Hospital Ampang sejak 9 Februari lalu.

Semalam, bintang Ibu Mertuaku dan Antara Dua Darjat itu dikatakan tidak mampu bercakap selepas mengalami muntah darah sehari sebelumnya.

Isterinya, Kamariah Mohd Said, 58, berkata pelakon itu dimasukkan semula ke hospital akibat kesihatannya yang semakin meruncing.

"Sebelum ini dia perlu menjalani rawatan untuk melihat pendarahan dalaman, tetapi dia enggan berbuat demikian. Semalam, dia muntah darah, jadi doktor sarankan untuk meneruskan juga rawatan terbabit.

Walaubagaimanapon rawatan tersebut tidak dapat dilakukan apabila tiba-tiba tekanan darahnya semakin rendah dimana dia perlu menunggu sehingga tekanan darahnya kembali stabil sebelum diteruskan dengan rawatan selanjutnya. – BH

Related posts:

Tenaga Pengajar Diperlukan <b>di Ampang</b> | Iklan Promosi Percuma <b>...</b>

Posted: 18 Jan 2013 06:40 PM PST

Pusat Pembelajaran Dunia Cendekia (PDC), beroperasi di Ampang, Selangor menjemput anda yang berminat untuk menjadi sebahagian daripada warga kerja PDC mengisi kekosongan jawatan yang berikut:-

"Tutor Separuh Masa untuk pelbagai subjek Sekolah Menengah dan Rendah"

Calon mestilah memenuhi criteria yang berikut:-

-Berpengalaman (sekurang-kurangnya setahun).
-Guru / bekas guru / tutor sepenuh masa / sambilan atau sesiapa sahaja yang mempunyai minat mendalam dalam dunia pendidikan.
-Sabar dan berperwatakan menarik.
-Sukakan kanak-kanak dan bijak mengawal emosi.
-Disiplin kerja yang tinggi.
-Pengurusan masa yang cemerlang.
-Boleh bekerja dengan pengawasan minimum.
-Willing to travel.
-Berumur antara 22 – 35 tahun.
-Kelayakan minimum: Diploma dalam bidang berkaitan.
-Tinggal di sekitar Ampang adalah satu kelebihan.

Jika anda memenuhi criteria di atas dan berminat, sila hantarkan resume anda ke pdcampang@gmail.com. Sertakan sekeping gambar bersaiz passport. Nyatakan subjek yang ingin diajar sama ada bagi Sekolah Rendah / Menengah atau kedua-duanya sekali. Pastikan alamat di dalam resume adalah alamat terkini, bukan alamat kampung halaman anda.

Sekiranya terdapat sebarang kemusykilan, ajukan di fanpage PDC atau hubungi:-

PDC: 03 – 4287 4136

Miss Feeda (Pengetua): 012 – 235 6960 (Hanya panggilan telefon yang akan dilayan)

Ellis (Kerani Pentadbiran): 019 – 232 0677

Sila like fanpage Pusat Pembelajaran Dunia Cendekia. Sebarang hebahan mengenai jawatan kosong, panggilan temuduga dan info terkini diiklankan di sana.

Calon yang disenarai pendek akan diumumkan di fanpage PDC. Anda juga akan dihubungi sama ada melalui panggilan telefon atau e-mel. Pastikan e-mel anda aktif dan betul serta telah like fanpage kami untuk mengelakkan anda terlepas panggilan temuduga jika didapati layak.

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads